Sezamová semínka jsou malá, na olej bohatá semena rostliny sesamum indicum, která rostou v luscích.
Sezamová semínka mají mnoho potenciálních zdravotních přínosů a v lidovém léčitelství se používají již tisíce let.
Z vlákniny 3 polévkové lžíce (30 gramů) sezamových semínek poskytují 12 % doporučené denní dávky, vláknina je životně důležitá pro zdraví trávicího systému.
Sezamová semínka jsou dobrým zdrojem bílkovin, které jsou základním stavebním kamenem těla. Neloupaná sezamová semínka jsou obzvláště bohatá na životně důležité živiny, včetně vápníku. Namáčení, pražení nebo klíčení sezamových semínek může zlepšit vstřebávání těchto minerálů.
Sezamová semínka jsou dobrým zdrojem thiaminu, niacinu a vitamínu B6. Sezamová semínka obsahují železo, měď a vitamín B6, které jsou nezbytné pro tvorbu a fungování krvinek. Sezamová semínka obsahují málo sacharidů, kvalitní bílkoviny a zdravé tuky.
Rostlinné sloučeniny a vitamín E obsažené v sezamových semínkách fungují jako antioxidanty. Sezamová semínka jsou zdrojem mnoha živin, včetně zinku, selenu, mědi, železa, vitamínu B6 a vitamínu E, selenu, železa, mědi, zinku a vitamínu B6.
Bio; Veganské; Z přírodních materiálů; Neozářené; Bez umělých příchutí; Bez umělých barviv; Bez konzervantů; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahuje žádný přidaný cukr; Bezlepkový; Bez cukru; Je bohatý na vlákninu; Je bohatý na bílkoviny; Zvláště nízký obsah sodíku/soli
Dávkování, doporučené použití, skladování
1 porce = podle chuti
podle chuti
Ingredience
100% organická černá sezamová semínka (sesamum indicum); Alergeny: sezamová semínka
Tabulka ingrediencí
Energie | 2504 kJ/598 kcal |
Tuky | 50,7 g |
- ve kterém nasycené mastné kyseliny | 7,9 g |
Sacharid | 10,2 g |
- ve kterém cukr | 0,2 g |
Vláknina | 12,0 g |
Bílkovin | 20,0 g |
Sůl | 0,03 g |
Průměrné hodnoty. Pravidelně kontrolujeme naše nutriční informace.
Varování
- KvalitníJelikož se jedná o přírodní produkt, nutriční vlastnosti se mohou měnit v závislosti na podmínkách prostředí a v průběhu času.
Popisy produktů vycházejí z informací výrobce produktu nebo suroviny, stejně jako obecné informace o složkách produktu, které jsou typicky podložené vědeckými publikacemi, nepopisují konkrétní vlastnosti daného produktu. Berte to prosím v úvahu při čtení popisů produktů, recenzí, reklam a dalších informací!