Maté, běžně známé jako Yerba Maté (Ilex Paraguariensis), je bylina pocházející z Jižní Ameriky, která se používá k výrobě národního nápoje tohoto kontinentu. Vyrábí se jako nálev namáčením sušených listů rostliny yerba maté v horké vodě, aby se připravil čaj podobný nápoj a pije se teplý nebo studený. Organické Yerba Mate pochází z Brazílie a skládá se z čajových lístků nakrájených na 4 mm – nejžádanější tvar oproti mletému prášku díky své lehčí, méně hořké chuti.
Spolu s čajem, kávou a kakaem je yerba maté jednou z mála rostlin, které produkují kofein, ale na rozdíl od jiných běžných stimulantů má yerba maté jemný a dlouhotrvající energizující účinek. Yerba maté obsahuje asi 30-50 mg kofeinu na šálek. Nepijte více než šest šálků denně!
Bio; Veganské; Z přírodních materiálů; Neozářené; Bez umělých příchutí; Bez umělých barviv; Bez konzervantů; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahuje žádný přidaný cukr; Bez alergenů; Nízký obsah tuku; Nízký obsah nasycených tuků; Nízký obsah cukru; Je bohatý na vlákninu; Zdroj bílkovin; Bez sodíku/soli
Dávkování, doporučené použití, skladování
1 porce = podle chuti
podle chuti (max. 6 šálků denně)
Navlhčete 3 g listů 2 ml studené vody a přidejte 180 ml horké vody.
Ingredience
100% čajové lístky Yerba maté (ylex paraguariensis)
Tabulka ingrediencí
Energie | 1137 kJ/272 kcal |
Tuky | 2,4 g |
- ve kterém nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
- ve kterém mononenasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
- ve kterém polynenasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharid | 27 g |
- ve kterém cukr | 2,8 g |
Vláknina | 45 g |
Bílkovin | 13 g |
Sůl | 0 g |
Průměrné hodnoty. Pravidelně kontrolujeme naše nutriční informace.
Varování
- KvalitníJelikož se jedná o přírodní produkt, nutriční vlastnosti se mohou měnit v závislosti na podmínkách prostředí a v průběhu času.
Důležitá zdravotní varování
Výpisy
Náš produkt je certifikován podle ekologických norem EU podle nařízení (EU) 2018/848 a britských ekologických norem certifikovaných Soil Association s kódem GB-ORG-05.
Popisy produktů vycházejí z informací výrobce produktu nebo suroviny, stejně jako obecné informace o složkách produktu, které jsou typicky podložené vědeckými publikacemi, nepopisují konkrétní vlastnosti daného produktu. Berte to prosím v úvahu při čtení popisů produktů, recenzí, reklam a dalších informací!