Zázvor je oblíbenou ingrediencí v asijské a indické kuchyni a léčebně se používá po tisíce let.
Mezi potraviny obsahující zázvor patří perník, koláče, svačiny, pečeně, zázvorové pivo a široká škála slaných receptů. Dá se z něj připravit čaj i káva, dobře ladí se kyselými pokrmy, ale je také oblíbeným dochucovadlem cukrovinek a cukrovinek.
Obsahuje stovky sloučenin a metabolitů, které mohou přispět ke zdraví a hojení.
Konzumovaný jako čaj zklidňuje a podporuje pocení, pomáhá zahřívat tělo v chladném počasí nebo při nachlazení. Dokáže zmírnit bolesti svalů způsobené zvýšeným cvičením.
Neobsahuje významné množství kalorií, sacharidů, bílkovin ani vlákniny, takže dokáže účinně podpořit dietu. Hodí se k různým druhům mořských plodů, pomerančům, melounům, vepřovému masu, kuřecímu masu, dýni, rebarbore a jablkům. Podle dietních doporučení jej lze přidávat do ovocných šťáv, domácích salátových dresinků, nebo i do rybích receptů. Dá se z něj udělat pikantní skořicově zázvorová pečená mrkev, perník, tuňákový hamburger s příchutí zázvoru, koriandru a limetky.
Bio; Veganské; Z přírodních materiálů; Neozářené; Bez umělých příchutí; Bez umělých barviv; Bez konzervantů; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahuje žádný přidaný cukr; Nízký obsah cukru; Je bohatý na vlákninu; Zvláště nízký obsah sodíku/soli
Dávkování, doporučené použití, skladování
1 porce = podle chuti
Na dochucení, na dochucení
Ingredience
100% organický zázvor (zingiber officinale) mletý. Může obsahovat stopy obilovin, arašídů, skořápkových plodů, sóji a sezamu.
Tabulka ingrediencí
Energie | 1403 kJ/335 kcal |
Tuky | 4,2 g |
- ve kterém nasycené mastné kyseliny | 2,6 g |
Sacharid | 57,5 g |
- ve kterém cukr | 3,4 g |
Vláknina | 14,1 g |
Bílkovin | 9 g |
Sůl | 0,03 g |
Průměrné hodnoty. Pravidelně kontrolujeme naše nutriční informace.
Varování
- KvalitníJelikož se jedná o přírodní produkt, nutriční vlastnosti se mohou měnit v závislosti na podmínkách prostředí a v průběhu času.
Popisy produktů vycházejí z informací výrobce produktu nebo suroviny, stejně jako obecné informace o složkách produktu, které jsou typicky podložené vědeckými publikacemi, nepopisují konkrétní vlastnosti daného produktu. Berte to prosím v úvahu při čtení popisů produktů, recenzí, reklam a dalších informací!