Pivovarské kvasnice
O pivovarských kvasnicích
Následují tvrzení podpořená vědeckými experimenty a výsledky testů publikovaných na internetu, ale nejedná se o závěry vyvozené z testování našich produktů.
Pivovarské kvasnice jsou přísadou používanou při výrobě chleba a piva. Vyrábí se z jednobuněčné houby zvané Saccharomyces cerevisiae. Chutná hořce.
Pivovarské kvasnice se používají také jako doplněk stravy. Bohatý zdroj chrómu, který může pomoci udržet normální hladinu cukru v krvi. Zdroj vitaminu B.
Pivovarské kvasnice jsou považovány za probiotika a používají se k podpoře trávení.
Jak fungují pivovarské kvasnice?
Pivovarské kvasnicePivovarské kvasnice obsahují drobné organismy (mikroflóru), které podporují správné fungování trávicího systému.
Breerovy kvasnice jsou doplněk výživy, který může zlepšit hladinu energie a posílit imunitní systém. Chrom, bílkoviny, selen, draslík, železo, zinek, hořčík a vitamíny skupiny B (thiamin [B1], riboflavin [B2], niacin [B3], kyselina pantotenová [B5], pyridoxin [B6], kyselina listová [B9], biotin [B7]) je bohatým zdrojem.
K čemu slouží pivovarské kvasnice?
Díky svým probiotickým vlastnostem mohou být pivovarské kvasnice účinné při prevenci průjmu. Používá se také k léčbě jiných poruch trávicího systému, včetně:
- průjem způsobený antibiotiky
- „cestovatelský průjem“
- syndrom dráždivého tračníku
- kolitida
- nesnášenlivost laktózy
Breerovy kvasnice mohou poskytnout energii a přispět k udržení zdravé pokožky, vlasů, očí a rtů. Může být účinný při podpoře nervového systému a posílení imunitního systému.
Chrom v pivovarských kvasnicích může pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi u lidí s diabetem 2. typu zlepšením glukózové tolerance.
Nežádoucí účinky pivovarských kvasnic
Před užíváním pivovarských kvasnic se poraďte se svým lékařem. Neexistují žádné konkrétní pokyny pro odběr pivovarských kvasnic. Doporučuje se začít s menšími dávkami pivovarských kvasnic pro kontrolu možných vedlejších účinků.
Nežádoucí účinky pivovarských kvasnic jsou obvykle mírné. Nejčastějšími vedlejšími účinky jsou nadměrná plynatost, nadýmání a bolesti hlavy podobné migréně.
Pokud pociťujete bolest na hrudi, tlak v krku nebo na hrudi nebo potíže s dýcháním, přestaňte užívat pivovarské kvasnice a okamžitě vyhledejte lékaře. Tyto nežádoucí účinky mohou naznačovat alergickou reakci na pivovarské kvasnice.
Pivovarské kvasnice jsou zdrojem vitamínu B, ale neobsahují vitamín B12. Nedostatečné množství B12 může způsobit anémii, proto je důležité zkontrolovat, zda jsou ve vaší stravě zdroje B12.
Doplňky stravy, jako jsou pivovarské kvasnice, mohou interagovat s některými léky, jako jsou inhibitory monoaminooxidázy (MAOI), meperidin, léky na cukrovku.
Pokud jste těhotná nebo kojíte, poraďte se před konzumací pivovarských kvasnic se svým lékařem. Měli byste být opatrní, pokud máte centrální žilní katétr nebo máte některý z následujících stavů: cukrovka, Crohnova choroba, časté kvasinkové infekce, kvasinkové alergie, oslabený imunitní systém.
Jak pšeničné klíčky zlepšují zdraví
Co jsou pšeničné klíčky?
Pšeničné klíčky jsou součástí pšeničného jádra a jsou zodpovědné za podporu rozmnožování rostliny. Ačkoli je odstraněn z většiny zpracovaných pšeničných produktů, je hlavní nutriční složkou celozrnné pšenice.
Z rafinovaných pšeničných produktů, jako jsou ty, které obsahují bílou mouku, jsou pšeničné klíčky odstraněny spolu se slupkou, takže je lze skladovat delší dobu.
K čemu jsou dobré pšeničné klíčky?
Pšeničné klíčkyPšeničné klíčky mají jako doplněk stravy vynikající nutriční hodnotu, říkají odborníci. Skvělý zdroj rostlinných bílkovin s vlákninou a zdravými tuky. Je také dobrým zdrojem hořčíku, zinku, thiaminu, folátu, draslíku a fosforu.
Pšeničné klíčky obsahují hodně vitamínu E, což je základní živina s antioxidačními vlastnostmi. Předpokládá se, že antioxidanty snižují množství volných radikálů v těle a podle některých výzkumů jsou přirozeným zdrojem antioxidantů, takže jsou vhodné i pro prevenci nemocí.
Někteří říkají, že pšeničné klíčky mohou pomoci posílit imunitu a pomoci udržet srdce a kardiovaskulární systém zdravé. Podle výzkumu mohou celá zrna snížit riziko srdečních onemocnění a přispět k udržení zdravé tělesné hmotnosti.
Podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) existuje dostatek důkazů, že pšeničné klíčky mohou pomoci kontrolovat hladinu cholesterolu.
Pšeničné klíčky se také používají k udržení zdraví srdce u žen v menopauze. Podle některých výzkumů mohou pšeničné klíčky také pomoci léčit příznaky menopauzy, ale výzkum není zcela průkazný.
Avemar Fermented Wheat Germ Extract je také zkoumán pro léčbu rakoviny a autoimunitních onemocnění, jako je revmatoidní artritida.